‘Qi Gong is a treasure that belongs to all the people in the world.’ (Wei Ling Yi)


Wat is Qigong?
Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig.

Qigong is één van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is heerlijk om te beoefenen en brengt zowel ontspanning als extra vitaliteit. 
Het combineert specifieke bewegingspatronen, visualisaties en ademhalingstechnieken, en brengt zo lichaam en geest in evenwicht. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren.
Iedereen die wat tijd kan vrijmaken om regelmatig te oefenen, ervaart al snel het ontspannende en stabiliserende effect van Qigong. Dit heeft een positief effect op de gezondheid, zowel om te voorkomen als om te genezen.

De lessen
De lessen duren doorgaans 1 tot 1,5 uur. We starten met een warming-up.
Vervolgens leren we een éénvoudig aan te leren qigongvorm aan. Dan eindigen de lessen met een korte meditatie waarin de vrijgekomen energie gestabiliseerd wordt. Zo gaat iedereen ontspannen en gevuld met nieuwe levenskracht naar huis.
Meer informatie over Qigong 
Mijanou Latul - Ing 
Email: mijanou@latul.nl